Ülkenin parlayan yıldızında NELER OLUYOR? « Karabük Meydan Haber

Karabük Meydan Haber

Ülkenin parlayan yıldızında NELER OLUYOR?

Bu haber 14 Aralık 2015 - 13:28 'de eklendi.

Karabük Üniversitesi’nden son zamanlarda üst üste gelen intihar, bıçaklama yaralama, uyuşturucu kullanımı, terör propagandası gibi haberler toplumda tedirginliğe yol açtı

manşetKurulduğu tarihten bu yana sürekli gelişim kaydeden ve ülkenin en çok tercih edilen üniversiteleri arasında yer alan Karabük Üniversitesi (KBÜ)’de son zamanlarda üst üste meydana gelen üzücü haber ve gelişmeler kamuoyunda tedirginlikle karşılanmaya başladı.

HEP TAKDİR GÖRÜRKEN, NE OLDU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere toplumun hemen her kesiminden takdir görürken son aylarda birçok üzücü olayla gündeme gelen Karabük Üniversitesi’nde intihar, bıçaklama yaralama, uyuşturucu kullanımı, terör propagandası gibi nahoş hadiselerin sıklıkla meydana geliyor olması akıllara ‘Ülkenin parlayan yıldızında neler oluyor. Gencecik çocukların hayatlarının baharında ölümü tercih etmesinin altında neler yatıyor’ sorularını getirdi.

manşet 2TEDİRGİNLİK BÜYÜYOR
Bir tarafta konferans, panel, yarışmalar gibi sayısız sosyal ve kültürel etkinlik yoğunluğu yaşayan üniversitenin, bir taraftan da ‘intihar, kavga, yaralama, uyuşturucu, fuhuş, terör yandaşlığı’ gibi toplumda hoş karşılanmayan olayların odağı haline gelmesi tedirginliğin de büyümesine neden oluyor.

BÖYLE Mİ GÜNDEM OLACAKTIK?

Asayiş olaylarının dışında eğitim ve öğretim kalitesine dönük olumsuz haberlerle de adı anılmaya başlanan Karabük Üniversitesi’nde en son bir öğretim üyesinin sınıfta kız öğrencisine yönelik sarf ettiği sözler ulusal genişlikte basında yer alınca, “Karabük Üniversitesi bir zamanlar başarılarıyla, yaptığı atılım ve akademi dünyasındaki yenilikleriyle adından övgüyle söz ettiriyor ve gündeme bu şeklide geliyordu. Şimdi durum tamamen tersine dündü. Bu olumsuz durumun sebep ve sonuçlarına ilişkin mutlak bir sorgulama ve öz eleştiri yapılmalı” görüşleri sıklıkla dile getirilmeye başlandı.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.