Rektör hoca 10 Şubat’ta.. ‘CÜPPEYİ ÇIKARIYOR’ « Karabük Meydan Haber

Karabük Meydan Haber

Rektör hoca 10 Şubat’ta.. ‘CÜPPEYİ ÇIKARIYOR’

Bu haber 06 Şubat 2015 - 20:49 'de eklendi.

Haziran’da yapılacak milletvekilliği seçimlerinde adı en sık kullanılanlar arasında ilk sıralarda yer alan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal beklenen kararını verdi ve Ak Parti’den Milletvekili aday adayı olmak üzere 10 Şubat Salı günü görevinden istifa edeceğini söyledi.

                                                                                                                                                                                                                                                            CÜPPEYİ ÇIKARIP SİYASETE GİRİYOR

ENGELLİLER İÇİN TEMSİLİ MEZUNİYET TÖRENİ DÜZENLENDİ KBÜ REKTÖRÜ PROF. DR. BURHANETTİN UYSAL: “MEVCUT EĞİTİM SİSTEMİNDE ÜLKEMİZİN 2023-2071 VİZYONUNU YAKALAMASI ZOR” “BUGÜNKÜ EĞİTİM SİSTEMİ İÇERİSİNDE ENGELLİ ÖĞRENCİLERİMİZİN ÜNİVERSİTE AŞAMASINA GELMESİ ÇOK ZOR”Meydan Haber’e konuşan Rektör Uysal, Salı günü istifa dilekçesini verip cüppeyi çıkaracağını belirtti ve “Üniversitede siyasetin etkin olmasını istemedim. Bu yüzden dilekçemi verdikten sonra Fen Edebiyat Fakültemizin salonunda personelle vedalaşacağım. Çarşamba günü de basın toplantısı düzenleyerek aday adaylığımı ilan etmiş olacağım. Vatandaşımız teveccüh gösterir Allah da nasip ederse birlikte üniversite kurduğumuz Karabük halkına vekil olarak hizmet etme arzusundayım ” dedi.

KARABÜK’TE AK PARTİ’YE BAŞVURACAK

rektorhocaRektörlük görevinden ayrılıp aktif siyasete Ak Parti aracılığıyla katılacağını vurgulayan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal zaman zaman farklı partilerden ve farklı şehirlerden aday olabileceği yönünde maksatlı söylentiler çıkartılmak istendiğini de belirterek “21 yaşından beri yöneticilik yapıyorum. Her fırsatta söylüyorum. Karabük’te ne yaptıysak Karabük halkı ile birlikte yaptık. Kiminin bir tuğlası, kiminin duası. Bugün Türkiye’nin en çok tercih edilen 7. Üniversitesi olmuşsak, ulusal ve uluslararası pekçok ödüle sahipsek bunda genç yaşlı, kadın erkek demeden bütün Karabüklülerin az çok payı vardır katkısı vardır. Düşüncelerimizi, öngörülerimizi, projelerimizi daha geniş zamanlarda vatandaşımızla elbette paylaşacağız. Şunu özellikle belirtmek isterim ki ben ne Karabük dışında bir şehirden, ne de Ak Parti, dışında bir partiden aday olmayı düşünmedim” şeklinde konuştu.

NEREDEN NEREYE

İlklerin üniversitesi diye anılan, ülkenin ihtiyaçlarını göz önünde tutarak, geleceğin adımlarını şimdiden atan Karabük Üniversitesi’nin kurulduğu 2007 yılında 4 bin dolayındaki öğrenci sayısı 2015’te 43 binlere ulaştı. Bünyesinde Türkiye’nin ilk Raylı Sistemler Mühendisliği, Tıp Mühendisliği, Ulaştırma Mühendisliği, Tasarım Mühendisliği, Aktuerya ve Risk Yönetimi ve devlet üniversiteleri arasında ilk ve tek olan Girişimcilik Bölümleri ve Türkiye’nin ilk ve tek Demir Çelik Enstitüsü bulunan Karabük Üniversitesi 25 bin kişi kapasiteli uluslararası standartlarda stadyum ve atletizm pisti ile de adından övgüyle söz ettirdi.

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.