“İslam dininde yılbaşı kutlaması diye bir şey asla yoktur” « Karabük Meydan Haber

Karabük Meydan Haber

“İslam dininde yılbaşı kutlaması diye bir şey asla yoktur”

Bu haber 31 Aralık 2019 - 16:53 'de eklendi.

Diyanet Birlik-Sen genel Başkanı Kenan AK yeni yıl ve Mekke’nin fethi dolayısıyla yayımladığı mesajda “İslam dininde yılbaşı kutlaması diye bir şey kesinlikle yoktur” dedi.

25 Ocak tarihinde ilk olağan genel kurulunu yapacak olan Diyanet Birlik-Sen Genel Başkanı Ak mesajında, “Hakkıyla geçmişi yaşamış geleceğe hazırlık yapan müslüman bir insan için her doğan gün yeni bir milattır!

Allah katında din, ancak İslam’dır. Ve İslam dininde yılbaşı kutlaması diye bir şey kesinlikle yoktur.

Dinimiz de yaşadığımız  günlerin ve ömrümüzün insanlık için faydalımı? 

yoksa boşa mı geçtiği hususunda  nefsi muhasebeye çekmek vardır.

Rabbim bizleri ömrünün muhasebesini yapan ve faydalı işler yapmak niyetinde olan  kullarından eylesin.

Değerli Dostlar

Bizim için zor ama her şeye rağmen dimdik ayakta yeniden doğmuş gibi geçirdiğimiz 2019 yılını acısıyla tatlısıyla geride bıraktık!

Başta Şahsım olmak üzere gerçek dostlarımla  menfaat adamlarını ayırt etme ve tanıma fırsatı bulduğumuz zor kararları istişareyle aldığımız  bir yıl oldu 2019 yılı.

Ömrümüzü adadığımız mücadele yolunda dost sandıklarımızın iki yüzlülüğüne tanıklık etmemize rağmen; Hak bildiğimiz yolda, aklını ve iradesini siyasete teslim etmemiş, Kimsenin aklıyla hareket etmeyen,  özgürlüğüne ve hür iradesine düşkün Vatan millet Bayrak sevdalısı  samimiyetimize inandığı için bizimle yol yürümek isteyen cesur yürekli dostlarla birlikte, siyasetten uzak bir anlayışla yeni başlangıçlara bismillah diyerek  2019 yılı Ağustos ayında  Diyanet Birlik Sen Sendikamızı herkese her şeye rağmen çok şükür kurduk.

2019 yılında Hür sendikacılık anlayışı içerisinde kalarak Siyasetin değil, Diyanetin Sendikası olma ayrıcalığını din görevlilerimize hissettirerek

Diyanet çalışanlarının gönlüne dokunan bir anlayışla her türlü yalana iftiraya ve karalamaya rağmen girdiğimiz hak yolda Teşkilatlarımızı oluşturarak DİYANET BİRLİK SEN  Bayrağını dalgalandırmaya başladık.

Bizi kendisi gibi sananlara söylemek isterim ki Kavgaya ayrıştırmaya fitneye yalana dolana yer yok bizim Anlayışımızda.

Sevgiye hoş görüye Birliğe Dirliğe kardeşliğe yer var bizim Birlik hareketimizde.

Rabbim çıktığımız bu hak arama mücadelesinde ve Birlik yolunda bizleri mahçup etmesin kötülerle ikiyüzlülerle sahte insanlarla bizleri karşılaştırmasın.

Tabiki Her zorluktan sonra bir kolaylık vardır.

Rabbim 2020 yılında da cümlemize rızasına uygun bir hayat sürmeyi, Başarılı olmayı, Mekkenin fethi gibi gönülleri bir bir fethetmeyi Diyanet Birlik Sen’e nasip eylesin.

2020 yılında Din görevlilerinin ve Diyanet Çalışanlarının sıkıntılarının giderilmesini,

Hakkın ve adaletin çiğnenmemesini, Ayrımcılığın ve adam kayırmacılığın son bulmasını,

Gerçek anlamda  kardeşlik hukukunun hakim kılınmasını,

Sendikamız Diyanet Birlik Sen’e olan ilgi ve itibarın artarak devam etmesini,

Diyanet Çalışanları arasında Birlik ve Beraberliğimizin güçlenmesini,

kırgınlıkların küskünlüklerin son bulmasını, İl Başkanlarımızın ve Temsilcilerimizin heyecanlarının daha da artmasını özellikle Cenabı Allah’tan temenni ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle 2020 yılında, öfkelerin ve insanlık dışı düşmanca bakış açısının hepimizden uzak durmasını, Ülkemiz üzerinde oynanmak istenen oyunların boşa çıkmasını,

Devletimizin daha da güçlenm esini,

Millet olarak Birlik ve beraberliğe daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bu zamanda, Doğudan batıya, kuzeyden güneye bütün İslam Alemine, Yüce Türk Milletine, Diyanet İşleri Başkanlığı çalışanlarına, Diyanet Birlik Sen Teşkilatımıza;

Cenab-ı Allah’tan sağlık, huzur, bol kazanç ve mutluluk içinde geçirecekleri bir yıl olmasını diliyor, ayrıca Mekke’nin fethinin yıl dönümünü büyük bir sevinçle kutluyor, güzelliklere ilham olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.