Binlerce öğrenci neden mağdur ediliyor? « Karabük Meydan Haber

Karabük Meydan Haber

Binlerce öğrenci neden mağdur ediliyor?

Bu haber 31 Ocak 2022 - 15:58 'de eklendi.

CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır yazılı açıklama yaparak Karabük Üniversitesi’nde bir haftada üç kez değişen senato kararlarını eleştirdi.

Binlerce öğrencinin mağduriyet yaşadığına dikkat çeken Başkan Çakır açıklamasında şunları kaydetti; “Karabük Üniversitesi bu kentin hayalleriydi ve uzun yıllar kentin dinamiklerinin uğraşları neticesinde bugün ki hüviyetine kavuşmuştur.

Geçmiş yıllarda eğitim alanında Türkiye’nin ilk onunda yer alan Karabük ne yazık ki son yıllarda bu kapsamdan uzaklaşmaya başlamıştı ki; son dönemde Üniversitesinde de üst üstte hoş olmayan haberler ile Türkiye gündeminde yer alması tam bir şok yaratmıştır..

Zaman zaman usulsüz atamalar, zaman zaman aile korumacılığı ile atanan öğretim görevlileri derken son olarak binlerce öğrencinin mağduriyeti ülke gündemine oturdu.

Karabük Üniversitemizde son bir haftada üç kez değişen senato kararı büyük bir öğrenci mağduriyeti oluşturmuş,  Senatonun akıllara durgunluk verdiği kararlar sonrası tepki çığ gibi büyümüştür….

Bu mağduriyete karşı Üniversitenin on iki öğrenci kulübü de açıklama yaparak ” “Öğrenciden gelen öneri” diyerek suçu öğrenciye atamazsınız ” ifadelerine yer vermiş .”KBÜ pişmanlıktır değil teşekkürler KBÜ demek istiyoruz” diyerek adeta isyan etmişlerdir…

Bu ülkenin  yarınlarına sahip çıkacak binlerce Üniversite Öğrencisi akıl almaz “Yöneticilik zaafı” neticesinde üzgün, dargın, hatta nereden seçtim bu Üniversiteyi deme noktasına gelmiş olması gerçekten üzüntü vericidir..

O Öğrenciler şimdi, “Üniversite Yönetimi oluşturduğu kesintisiz mağduriyetin önüne geçilmeli, öğrencileri düşünerek kararlar alınmalıdır” diyor..

Karabük halkı ise mütevazi yapısı ile bu kararsız/ ilkesiz tutumu üzüntü ile takip ederken neler oluyor? Sorusu ile Rektörlükten bir açıklama bekliyor.

-KBÜ’de Neler oluyor… Binlerce Öğrenci neden mağdur ediliyor…

-Bu saçmalıkların sorumluları kim/Kimler? Bizlere emanet Öğrencilerimizin haklı olduğu bu çarpık/sorumsuz kararlar derhal düzeltilmeli ve,

Kamuoyuna açıklanmalıdır.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

1 ADET YORUM YAPILDI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Cengzhan 2 Şubat 2022 / 18:30 Cevapla

Ağa adam şehir ile üniversitenin bağını koparmış . Şehirdeki iş adamı,siyasi,bürokrat,halk kimsenin üniversiteden haberi yok .üst yönetim kadro tamamen görevden el çekmeli