Zafer YENİCE’nin ve direnenlerin.. « Karabük Meydan Haber

Karabük Meydan Haber

Zafer YENİCE’nin ve direnenlerin..

Bu haber 07 Ocak 2020 - 15:37 'de eklendi.

YENİCE Platformu’nun öncülüğünde iki yıldan beri sürdürülen  mücadelede dün mutlu sona ulaşıldı.

Yenice Platformu’nun örgütleme çalışmaları ve mücadelesi başarıyla sonuçlandı. Kastamonu İdare Mahkemesi İl Genel Meclisi’nin Şeker’deki HES için verdiği inşaat iznini iptal etti.

Yenice Platformu’nun öncülüğünde, Tır ve Yazıköy Muhtarlıkları adına açılan iki davadan birisi sonuçlanmış oldu. Bilindiği gibi, olay mahallinde 22 Nisan’da mahkeme heyeti  nezaretinde 9 kişilik bilim insanları keşif  yapmışlar ve raporlarını mahkemeye sunmuşlardı. Mahkemeye sunulan bilirkişi raporunun 49 sayfasında da “burada HES” yapılamaz  ibaresine yer verilmişti. Kastamonu İdare Mahkemesi de bilirkişi heyetinin tuttuğu rapor doğrultusunda 9 sayfalık kararında “burada HES yapılması, telafi edilemeyecek zararlara yol açacaktır” hükmüne varmıştı.

28 Kasım’da Kastamonu’da yapılan  duruşmalı oturumda da  Yenice Platformu’ndan Mustafa Akay, İsmet Cebecioğlu ve Tuncay Arslan hazır bulunmuşlardı. Duruşmalı oturumda Yenice Platformu’nu Avukat Hüseyin Aksoy ve Türkiye Ormancılar Derneği Avukatı Kemal Aybek savunmuşlardı.

Haber geç saatte geldiği için ayrıntılı haberlerimizi gelecek sayılarımızda sunacağız.

Yenice Platformu Başkanı Mustafa Akay, “Şimdiye kadar verdiğimiz mücadelede bize destek ve katkı sunan, yanımızda olan herkese teşekkür ederiz” dedi.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.