Türk Diyanet Vakıf-Sen’den ‘Çav bella’ provokasyonuna sert tepki « Karabük Meydan Haber

Karabük Meydan Haber

Türk Diyanet Vakıf-Sen’den ‘Çav bella’ provokasyonuna sert tepki

Bu haber 22 Mayıs 2020 - 0:28 'de eklendi.

Türk Diyanet Vakıf-Sen Karabük Şube Başkanı Nihat Kaplan İzmir’de Kadir Gecesi’nde cami hoparlörlerinden müzik çalınması ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Konuyla ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından çok yönlü bir soruşturma başlatıldığını hatırlatan Kaplan, Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak dini değerleri ve camileri küçümseyen zihniyeti en güçlü biçimde kınadıklarını vurguladı.

Sendika Başkanı Kaplan açıklamasında, “20 Mayıs 2020 tarihinde saat 17.00 sularında İzmir ilimizin çeşitli bölgelerinde bazı camilerin hoparlörlerinden kimliği belirsiz kişilerce merkezi ezan sisteminin frekansına korsan şekilde müdahil olmak suretiyle bir sabotaj gerçekleştirildiği ve müzik yayını yapıldığı ve sosyal medyada paylaşıldığı” haberleri basına yansımıştır.

Konunun hem adli hem de idari yönden soruşturulduğu, İzmir Müftülüğümüz tarafından açıklanmıştır.

Ülkemizin virüs salgını ile uğraştığı, millet olarak ve her kurumun üzerine düşeni yaptığı bir zaman diliminden geçmekteyiz. Birlik, beraberlik ve bütünlük içerisinde bu musibetten de kurtulacağımıza inancımız tamdır.

Ramazan ayının manevi atmosferini yaşarken, bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir gecesinde de insanlarımız, sağlık, huzur ve esenlik için dualar etmişlerdir. Bayrama sayılı günlerin kalmasının verdiği tatlı telaş ve sevinç içerisinde, sevgi, saygı, yardımlaşma ve dayanışma duyguları en üst seviyeye ulaşmıştır.

Böyle bir ortamda, beş vakit ezan okunan ve şu anda da hastalarımız, milletimiz, İslam alemi ve bütün insanlığın esenliğe kavuşması için, duaların edildiği camilerimizin minarelerinden, İzmir ilimizin bazı bölgelerinde, dışarıdan frekanslara girilerek müzik yayını yapılmasını ve yapanları şiddetle kınıyoruz.

Dini değerlerimizi ve camilerimizi küçümseyici, alaya alıcı, milletimizi birbirine düşürücü, bu hadsiz işleri yapanların bir an önce tespit edilmeleri ve gerekli adli ve idari yaptırımların yapılması beklentimizdir.

Camilerimizi, bizi biz yapan milli ve dini değerlerimizi rahat bırakın. Kirli oyunlarınıza alet etmeyin” ifadelerine yer verdi.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.