Rafet Vergili’nin 240 Milyonluk dev projesinden ses yok! « Karabük Meydan Haber

Karabük Meydan Haber

Rafet Vergili’nin 240 Milyonluk dev projesinden ses yok!

Bu haber 11 Eylül 2017 - 19:32 'de eklendi.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili son üç yıldır “Karabük için en büyük hayalim, şehir içine bir raylı sistemleri kurmak” dediği raylı sistemler şehir içi toplu taşıma projesi hayalde kalacağa benziyor.

Karabük Belediye Başkanlığında ikinci dönemini sürdüren Rafet Vergili, 2014 yılı Yerel seçimlerinden sonra dillendirmeye başladığı ve şehir içi taşımacılıkta devrim yapacak olan raylı sistemleri Karabüklüleri sadece heyecanlandırmakla mı kalıyor?

İlk etapta Karabük şehir merkezinden başlayıp, üniversite kampüsünü, 100. Yıl ve Beşbinevler Mahallesini kapsayan hafif raylı sistemler toplu taşıma fikrini kamuoyu ile paylaşan Başkan Rafet Vergili, “Memleketime hizmet anlamında atacağım en büyük imza olacak” demişti.

İki yıl önce Karabük kamuoyu ile Raylı sistemler fikrini paylaşan Vergili, zamanla şehir içini bir ağ gibi örecek ve Safranbolu ilçesine de ilerleyen yıllarda uzanacak olan hafif raylı sistemler toplu taşıma projesi için “En büyük hayalim” demişti.

240 TRİLYONLUK DEV PROJEDEN SES YOK

En son geçen yıl Temmuz ayında açılışı yapılan Karabük Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezi için düzenlenen törende konuyu gündeme getiren  Başkan Vergili  “Seçimlerde vaat ettiğimiz bütün projeler 1 – 2 yıl içerisinde bitecek ama asıl projemiz raylı sisteme Karabük’te yapacağımız ölçekte hiçbir vilayette böyle raylı sistem yoktur. 14 km.’lik bir mesafe olacak, maliyeti 240 trilyon civarındadır. Projeyi gerçekleştirirken bir kuruş kredi almayacağım. Bu güne kadar hazırlamış olduğum gayrimenkullerin satışı ile raylı sistem yapılacak. Her gün Karabük Belediyesi’nin kasasına minimum 50 bin lira para girecek. Devlet bir kuruş yardım yapmadığı zaman bile, Karabük Belediyesi yollarını tamir edecek, işçisinin maaşını verecek duruma gelecek. Karabük Belediyesi en zengin Belediye olacak. Bazıları bana inanmayabilir, bazıları bunun üzerinde siyasette yapabilir. Benim işim bundan sonra siyaset değil. Benim çocukluğum Karabük’te geçti, Karabük’e 10 yıl içerisinde vefa borcumuzu ödemiş olacağız. Tek isteğim, dileğim budur. Cenab-ı Allah bunu bana nasip etti, herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Vergili’nin “En büyük hayalim” dediği Raylı sistemler şehir içi toplu taşıma projesi ile ilgili çalışma anlamında üç yıldır hiçbir mesafe alınamadı.

Karabüklüleri son derece heyecanlandıran raylı sistemler şehir içi toplu taşıma projesi, Başkan Vergili’nin bu gidişle sadece hayallerinde kalacak gibi görünüyor.

Vtandaş, Vergili’nin kendilerini sadece heyecanlandırmakla kaldığı böyle güzel bir projenin sözde kaldığını düşünüyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.