Özel yapım altın bilezikler, otomobil fiyatına alıcı buluyor « Karabük Meydan Haber

Karabük Meydan Haber

Özel yapım altın bilezikler, otomobil fiyatına alıcı buluyor

Bu haber 07 Ağustos 2020 - 16:40 'de eklendi.

Karabük’te kuyumcu ustaları tarafından özel olarak üretilen “Bilezik” altın fiyatlarının yükselmesi ile birlikte yaklaşık olarak 20 bin lira zamlanarak 48 bin liradan alıcı buluyor.

Altın külçelerin eritilerek çubuk haline getirilmesinden sonra silindirden geçirilerek elde edilen tellerin işlenerek yapılan bilezik, kentte bir gelenek olarak yaşatılmaya çalışılıyor. Yaklaşık 3 asırdır kadınların kollarını süsleyen özel üretim bilezikler son gelen zamlarla birlikte cep yakıyor. Hem alması hem de takması cesaret isteyen bilezik partisip üzerine yapılıyor. 100 gramlık olarak üretilen bileziklerin yanı sıra daha ekonomik olması için 40 grama kadar düşürülerek satılan bilezikleri de bulmak mümkün.

Meydan Haber’e konuşan Kuyumcu ustaları, 10 ay önce 27 bin lira olan 100 gramlık özel yapım bileziğin 48 bin liraya yükseldiğini söyledi. Altında pandemi süreci ile birlikte yükselişin devam ettiğini bugünlerde geçen yıla göre özel yapım bilezikte 20 bin liralık bir artış olduğunu belirten kuyumcular, “Altına talep çok fazla, vatandaşlar altın fiyatlarında daha çok artış bekliyor. Bununda nedeni pandemi süreci. Güvenlik ve belirsizliğin olduğu dönemlerde altın fiyatları yükselişe geçiyor. Altın vatandaşlar tarafından güvenli bir liman olarak biliniyor. Özellikle düğün mevsiminde yoğun talep var. Gelen bu zamlar özel yapım ürünlere olan talebi de düşürmedi. Zamlar etkilemedi, insanların alış gücü halen var. Biz özel yapım bilezik siparişlerini 10-15 gün sonrasına veriyoruz” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.