MUHTARLAR MEYDAN’DA.. ‘Yenişehir’ « Karabük Meydan Haber

Karabük Meydan Haber

MUHTARLAR MEYDAN’DA.. ‘Yenişehir’

Bu haber 31 Aralık 2014 - 15:36 'de eklendi.

YENİŞEHİR Karabük’ün en gelişmiş mahallesi

Karabük Meydan Gazetesi ve karabukmeydanhaber.com’un değerli okuyucuları;

“MUHTARLAR MEYDAN’DA” köşemizde bu hafta Yenişehir Mahallemizi konuk ediyoruz. Mahallenin  Muhtarı Sadettin Kandakoğlu ile Yenişehir’i konuştuk. Kardemir AŞ’nin sorumluluk alanında bulunan ve lojmanlar bölgesi olarak da bilinen Yenişehir Karabük’ün diğer mahallelerine göre birçok yönden daha gelişmiş durumda.  Eğitim, spor, sosyal ve kültürel anlamda birçok tesis ve binayı bünyesinde barındıran Yenişehir’in en önemli problemi maçlar başta olmak üzere önemli organizasyonlarda mahallenin arabayla dolup taşması. Muhtar Kandakoğlu’nun açıklamalarını röportajımızın devamında bulabilirsiniz. (RÖPORTAJ: KEZBAN ALPBOĞA)

 

SADETTİNSADETTİN KANDAKOĞLU kimdir ?

1971 yılında Karabük’te doğdu

MYO Muhasebe bölümü mezunu

Kardemir’de çalışıyor

Muhtarlıkta 2. dönemi

Evli ve 3 çocuk babası

                      Mahalleniz hakkında kısaca bilgi verir misiniz?

Yenişehir Mahallesi Kardemir çalışanlarının oturduğu bir mahalledir. Seçmen sayısı bin dir. Mahallemizde yaşam standartları üst düzeyde olan vatandaşlar oturmaktadır. Özel kolej, ilköğretim, orta öğretim kurumları, spor salonu, stadyum, kültür merkezi, huzurevi ve Karabükspor alt yapı tesislerinin bulunduğu bir mahalledir. Sosyal, kültürel ve eğitim yönünden gelişmiştir. Bu yüzden eğitim öğretim faaliyetlerinde mahallemizdeki okullara talep bir hayli fazladır.

IMG_1601Muhtarlığa aday olmaya nasıl karar verdiniz. Seçim süreci nasıl geçti?

10 yılı aşkın bir süredir Yenişehir’de ikamet ediyorum. Bu ikinci dönemim. Mahalle sakinlerimiz, hizmetlerimizden memnuniyetlerini ve devam etmem yönünde tavsiyelerini iletince Muharlığa yeniden aday oldum ve 2 muhtar adayı ile yarıştım. Gayet demokratik ve seviyeli bir seçim kampanyasının ardından açık bir farkla 2. defa Yenişehir Mahalle muhtarlığına seçildim. Kezban hanım aracılığınızla mahalle sakinlerimize göstermiş oldukları teveccüh ve güvenden ötürü bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.

Muhtarlık yaptığınız dönem içinde mahallenizde yapılan en önemli yenilikler nelerdir?

İki dönemdir muhtarlık yapıyorum. Muhtarlık yaptığım zaman zarfında Yenişehir bölgesinde yollardaki tüm asfalt kaldırıldı ve yenilendi. Alt yapı çalışmaları tamamlandı.  Su hattı boru şebekesi değiştirildi. Kaldırımlar yenilendi. Sobalı lojmanların çoğu doğalgaza dönüştürüldü. Enerjisa aydınlatma direklerini dikti. Yürüyen merdivenler hizmete girdi. Kaloriferli lojmanların öncelikle doğramaları değişti. Petek değişimleri yapıldı. Yine vasıtanızla Kezban hanım, Kardemir AŞ yöneticilerine lojmanlara ve mahallemize verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah önümüzdeki günlerde sobalı lojmanların da bakımı yapılacak.

Mahalle sakinlerinin isteklerine cevap verdiğinize inanıyor musunuz?yenişehir

Mahalle sakinlerinin isteklerine cevap verebiliyorum elimden geldiğince.

Karabük Belediyesi beklentilerinize cevap verebiliyor mu?

İhtiyaçlarımızın tamamını Kardemir AŞ Bakım ve Onarım Müdürlüğü karşılamaktadır. Karabük Belediyesi’nden de hizmet almaktayız. Sokak temizliği ve yıkanması, okul bahçelerinin görselliği, temizliği, çöp konteynırı temini hız kesiciler vb. hizmetler belediyemiz tarafında yerine getiriliyor. Karabük Belediyemizin çalışmalarından son derece memnunuz.

Mahallenizin en önemli sorunu nedir?

Sosyal, kültürel yönden gelişmiş olması mahallemizi olumlu yönde etkilediği gibi olumsuz yönde de etkileyebilmektedir. Şöyle ki; zaman zaman kendi evimizin önüne bile araba park edemiyoruz. Bilindiği gibi çamlık bölgesinde 3 vardiya çalışan arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlarımız kutlama ve düğün konvoylarının gürültüsünden olumsuz etkilenmektedir. Aslında bo konvoylar olumsuz gibi görünse de mahallemize duyulan ilginin önemli kanıtlarındandır.

y.şehırHenüz yeni bir gazete olan Karabük Meydan’ı nasıl buldunuz?

3 ayını geride bırakan Karabük Meydan Gazetesi’ne hem Karabük’ümüz hem de bölgemiz için başarılı hizmetler vermesini diliyorum. Tarafsız ve vatandaşın sesine kulak veren anlayışı nedeniyle yönetimindeki arkadaşlara ve çalışanlara yeniden ‘hayırlı olsun’ dileklerimi iletiyorum.

Mesleğinizin zor ve güzel yanlarını anlatır mısınız?

Muhtarlık kendi başına zor bir meslek. Dernek yönetimi gibi içten gelen, severek yapılması gereken bir iş. Hizmet sunmayı sevmiyorsanız bu iş zor zanaattır. Zaten benim muhtar olmamdaki en büyük etkenlerden bir de gönüllülüğümdür. Hiçbir menfaat beklemeden, birçok işle uğraştım. Okul Aile Birliği Başkanlığı, Karabük Valiliği İnsan Hakları Komisyon Üyeliği, Kent Konseyi üyeliği vb. görevlerde bulundum. Bu yüzden mahalle sakinlerimiz muhtar adayı olmam konusunda bana ısrarcı oldular.

Yapamadım dediğiniz iş oldu mu?

Hayır, yapamadım dediğim bi iş olmadı. Çünkü vatandaşımıza söz verirken yapabileceklerimizin sözünü veriyoruz. Nihayetinde biz siyasetçi değiliz. Özel mülkiyete haiz bir mahalledeyiz. Kardemir’in ve Karabük Belediyesi’nin kaynaklarıyla hizmet üretebiliyoruz.

Muhtarım son olarak kamuoyuna ve mahalle sakinlerine iletmek istediğiniz mesajınızı alalım?

Kezban Hanım, biliyorsunuz mahallemizde bir Huzurevi bulunmaktadır. Ben muhtarlık olarak elimden geldiğince huzurevi sakinlerine  de manevi anlamda destek vermekteyim. Bugünün geçleri yarının yaşlısı olacaktır. Bir gün hepimiz yaşlanacağız. Belki de bazılarımız huzurevinde yaşayacak. Bu gerçeği unutmadan gençlerimizden huzurevindeki yaşlıları ziyaret etmelerini bilhassa ifade etmek istiyorum. Onlar bizden ziyaret bekliyor. Onlar sevindikçe, mutlu oldukça, biz daha çok sevineceğiz.

Gösterdiğiniz yakınlık ve ilgi nedeniyle teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Bende Yenişehir mahallesi sakinleri adına size çok teşekkür ediyorum. Yayın hayatınız objektif ve uzun soluklu olmasını temenni ediyorum. Ayrıca bu gece karşılayacağımız yeni yılın, mahallemize, şehrimize, ülkemize ve tüm insanlığa sağlık, huzur ve başarı getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.yenisehir

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.