Muhtarlar konuştu; ‘O HABERLERE ÜZÜLDÜK’ « Karabük Meydan Haber

Karabük Meydan Haber

Muhtarlar konuştu; ‘O HABERLERE ÜZÜLDÜK’

Bu haber 07 Ağustos 2015 - 15:31 'de eklendi.

Karabük Köyü, Aydınlıkevler, Kayabaşı, Fevzi Çakmak, Belenköy ve Çerçiler Mahalle muhtarları bir araya gelerek, gündeme getirdiğimiz ‘yurt binası’ ile ilgili deklarasyon yayınladı

Karabük merkeze bağlı 6 mahalle muhtarı bir araya gelerek yayınladıkları deklarasyonda son günlerde kente yapılması düşünülen bin 200 kişilik yurt binası için Aydınlıkevler Mahallesi’nin dağ başı olarak nitelendirilmesine varan haber ve yorumların kendilerini üzdüğünü belirtti.
Merkeze bağlı, Karabük Köyü Mahallesi Muhtarı Kemal Özdemir, Aydınlıkevler Mahallesi Muhtarı Adem Maden, Kayabaşı Mahalle Muhtarı Orhan Yavuz, Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı Tevfik Bostancı, Belenköy Mahalle Muhtarı Mustafa Yazıcı ve Çerçiler Mahalle Muhtarı Halim Kaya bir araya gelerek basın açıklaması yayınladı.
Muhtarlar yayındıkları basın açıklamasında, Karabük kurulduğunda Karabük Köyünün 13 haneli olduğunu ve köprüden öbür taraf olarak birileri tarafından yıllarca ötekileştirilmek istenmesine rağmen Kayabaşı, Fevzi Çakmak ve Aydınlıkevler mahalleleri ile hızla geliştiği Belen ve Çerçiler’in dahil edilmesi ile Karabük kentinin batıya gelişmesinin önünün daha da açıldığı ifade edildi.
Karabük’te yıllarca hava kirliliğinin söz konusu olduğu belirtilen açıklamada, “Kentimizde kirli havayı dağıtacak tek etken ise rüzgardır. Batıdan esen rüzgar, kirli havayı doğuya taşımaktadır. Kirli hava doğuya taşınmakta iken kentin gelişiminin ise sürekli doğuya doğru olması düşündürücüdür. Kentin doğuya gelişerek kirli hava ile iç içe olmasından kimler rant sağlayarak, insanlarımızın sağlıklı yaşamasına engel olarak geleceği ile oynamıştır. Dağbaşı olarak nitelendirilen Aydınlıkevler, homojenik yapısıyla gelişmeye açık ve her geçen gün artan konut sayısı ile dikkat çekmektedir. Şu anda 2 bin konut yapım aşamasındadır. Hadi yükselen binaları görmüyorsunuz diyelim, yüksek vinçleri de mi görmüyorsunuz? Zamanın Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın Karabük ziyaretinde söz konusu alana Hastane yapımı için öneri ve girişimler olmuş ancak bu mümkün olmamıştır. Anlaşılan O zaman Hastane yapımını kıskananlar bugün de yurt yapılmasını kıskanmaktadır. Doğusu, Batısı, Güneyi ve Kuzeyi ile birlikte Karabük hepimizin. Karabük’e yapılan her güzel yatırım hepimizindir. Kısacası bu şehir hepimizin… Kimse kendini bu şehrin tek sahibi sanmamalıdır. Karabük’ün gelişimi ve geleceği ile ilgili kararlarda sorumluluk bilinci ile kente sahip çıkmalarını talep eden insanlarız. Bizler kentimize gelen ve gelecek uygun yatırımların çalışmalarını takip etmek için elimizden geleni yapacağımızın bilinmesini istiyoruz” ifadelerine yer verildi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

1 ADET YORUM YAPILDI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hababammm 7 Ağustos 2015 / 15:42 Cevapla

Ahhhh muhtarlarım ahhh. 60 bin nufuslu 5000 evlerdeki hastane kapanırken, 20 bin nufuslu Bayırmahalle,Yenimahalle,Soğuksu,Namık Kemal mah.Kartaltepe gibi mahallelere hitap edilen merkezdeki hastane kapatılırken de bu deklarasyonu yayınlayabilseydiniz. Samimiyetinizden şüphe ediyorum. Samimi değilsiniz. Amacınız bölgecilik yapmak. Keltepecilik yapmak. Milletvekilinin ardına takılıp gitmek. O üniversite öğrencilerinin vebalini alacaksınız.