Mesleki yeterlilik belgelendirme sınavları firmalarda yapıldı « Karabük Meydan Haber

Karabük Meydan Haber

Mesleki yeterlilik belgelendirme sınavları firmalarda yapıldı

Bu haber 20 Ocak 2017 - 18:02 'de eklendi.

sınavKarabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) tarafından MEYBEM AŞ ile işbirliği çerçevesinde yapılan mesleki yeterlilik belgelendirme sınavlarının firmalarda gerçekleştirildiği bildirildi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi; “Odamız  ve TOBB iştiraki MEYBEM A.Ş arasında imzalanan protokole istinaden belge alınması zorunlu 48 meslek arasında yer alan  Makine Bakımcısı (Seviye 4), Çelik Kaynakçı (Seviye 3), Metal Saç İşleme (Seviye 3)  belgelendirme  sınavı  19-20 Ocak 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir. Odamıza kayıtlı 7 firmadan topla mda 71 çalışanın katıldığı, yazılı  sınavı ve  uygulama sınavları işletmelerde yapılmıştır.

Yapılan sınavlar sonucunda başarılı olan işletme çalışanlarına Makine Bakımcısı (Seviye 4), Çelik Kaynakçı (Seviye 3), Metal Saç İşleme (Seviye 3)  Mesleki Yeterlilik Belgesi verilecektir. Sınavlarda başarılı olamayan işletme çalışanlarına ayrıca iki  sınava daha girme hakkı sağlanacaktır. Sınavlarda  başarılı olan kişilerin ödediği ücretler yalnızca bir belge için İşsizlik Fonu’ndan adayların hesaplarına geri ödenecektir.Mesleki Yeterlilik Belgeli kişileri istihdam eden işverenlerin 48 aya kadar ‘İşveren Prim Desteği’ devlet tarafından karşılanacaktır. Belgelendirmesi yapılmayan her bir çalışan için aylık 500 lira idari para cezası uygulanacaktır. MYK belgelendirmesi zorunlu 48 meslek dalı için firmalarımızın talebine  istinaden yeterlilik sınavları odamız tarafından yapılacaktır. Bu amaçla üyelerimizin Odamızla   iletişime geçmeleri rica olunur. MYK belgelendirmesi zorunlu mesleklere http://www.myk.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.”sınav 2

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.