“Makul, adil ve eşit düzenlemeler bekliyoruz!” « Karabük Meydan Haber

Karabük Meydan Haber

“Makul, adil ve eşit düzenlemeler bekliyoruz!”

Bu haber 19 Haziran 2021 - 14:48 'de eklendi.

Türk Sağlık-Sen Karabük Şube Başkanı Sadık Doğdu, Sağlık Bakanlığı’ndan makul, adil ve eşit düzenlemeler beklediklerini söyledi.

Aynı zamanda Kamu-Sen Karabük İl Temsilciliği görevini de yürüten Başkan Doğdu, Aile Sağlığı Merkezlerinde (ASM) aşı yapan sağlık çalışanlarının göz ardı edilmemesini istedi ve “Sağlık Bakanlığı bir düzenleme yaparken çalışanlar arasında ayrıma yol açacak usulleri artık bırakmalı, tüm çalışanları kapsayacak makul, adil ve eşit düzenlemeleri hayata geçirmelidir. ASM’lerde aşı yapan sağlık çalışanları içinde gereği yapılmalıdır” dedi.

MAĞDURİYETLERE ÇÖZÜM ÜRETİLMELİ

Aşılama için olağanüstü gayret gösteren sağlık çalışanlarının rekor kırdığına dikkat çeken Sendika Başkanı Doğdu, yaşanan haksızlık ve mağduriyetlerin giderilmesini beklediklerini belirtti ve konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan yazıyla birlikte hastanelerdeki aşı odalarında görev yapan sağlık çalışanları da 4 aylık ilave ek ödeme kapsamına alınmıştır. Söz konusu düzenleme yerinde olmakla birlikte aile sağlığı merkezlerinde aşı yapan sağlık çalışanlarının yokmuş gibi davranılması ise kabul edilemezdir.  

Sağlık Bakanlığı bir düzenleme yaparken çalışanlar arasında ayrıma yol açacak usulleri artık bırakmalı, tüm çalışanları kapsayacak makul, adil ve eşit düzenlemeleri hayata geçirmelidir. ASM’lerde aşı yapan sağlık çalışanları içinde gereği yapılmalıdır.

Ayrıca günde 1 milyonun üstünde aşı yaparak pandemideki kahramanlıklarının yanına aşılama için olağanüstü gayretlerini de ekleyen sağlık çalışanlarının hakkı verilmeli, mağduriyetlerine çözüm üretilmelidir.

Kahraman sağlık ordusunun gücüne herkes inanıyor ve güveniyor, Sağlık Bakanlığı ve Sayın Bakanımızda bu ordunun sorunlarını çözmeli, taleplerini karşılamalı ve beklentilerini gerçekleştirmelidir. 

Sağlık çalışanlarının hizmetine ve hızına yetişmek çok zor ama onlara destek için gayret gösterilmelidir” ifadelerini kullandı.

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.