KBÜ’de Çocuk Gelişimi Eğitimi Semineri düzenlendi « Karabük Meydan Haber

Karabük Meydan Haber

KBÜ’de Çocuk Gelişimi Eğitimi Semineri düzenlendi

Bu haber 06 Nisan 2015 - 17:49 'de eklendi.

çocuk 2Karabük Üniversitesi (KBÜ) Çocuk Gelişimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen ‘Çocuk Gelişimi Eğitimi’ semineri yapıldı.

Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa KBÜ Akademik, İdari Personeli ve öğrenciler katıldı.

Program Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülümser Gültekin moderatörlüğünde yapıldı.

‘Okul Öncesi Eğitim Programında Çocuk Merkezli Yaratıcı Etkinlikler’ konusunda; Üniversite Sağlık Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Arzu Özyürek “Bazen bilmediğimizi öğrenmekten daha çok bildiklerimizi paylaşmak için bir araya gelmeye ihtiyacımız var. Program yeni olsun eski olsun bizim için püf noktası olan bazı şeyleri var. ‘Çocuk merkezli diyoruz.’ Bu hiçbir zaman değişmeyecek. Belki yarın bir gün programımız tekrar değişecek, ama Çocuk merkezli olması değişmeyecek. Programın püf noktası ve anahtar kişisi öğretmenlerdir. Öncelikle öğretmenler olarak kendimiz geliştirmeli kendimiz bir şeyler katmalıyız” dedi.

‘Okul Öncesinde Problem Çözme Becerilerinin Desteklenmesi’ konusunda; Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasemin Aydoğan da konuşmasında “Öncelikle burada olmaktan çok mutluyum. Burada çok güzel anılarım var. Biz okul önceciler öncelikle çok dürüstüz. Ben hem anneyim, hem eşim, bu gibi çeşitli yöneticiliklerim var. Kendi çocuğunuzla ya da öğrencilerinizle bir şey yapacağınız zaman çok net olacaksınız. Problem çözmenin ilk aşaması problemi fark etmektir. Çocuklara soru sorma konusunda teşvik etmeliyiz” dedi.

Programın sonunda Farklı Yayıncılık Satış ve Pazarlama Müdürü Levent Katırcı ve Farklı Yayıncılık Satış ve Pazarlama Karabük Şube yetkilisi Zafer Yerlitaş katılımcılara hediyelerini takdim etti.çocuk

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.