KBÜ Ödüle doymuyor / Alternatif Enerjili Araç Yarışları’nda bir ödül daha « Karabük Meydan Haber

Karabük Meydan Haber

KBÜ Ödüle doymuyor / Alternatif Enerjili Araç Yarışları’nda bir ödül daha

Bu haber 09 Ağustos 2016 - 20:02 'de eklendi.

kbüKarabük Üniversitesi Elektrikli Araç Takımı (KBÜELAR) Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunca (TÜBİTAK) düzenlenen Alternatif Enerjili Araç Yarışları’da “En İyi Yerli Ürün Teşvik Ödülü” kazandı.

2013 yılından itibaren yarışmalara katılan KBÜELAR takımı “NAR” isimli aracıyla başarılı gidişatını istikrarlı bir şekilde devam ettiriyor. Danışmanlığını Prof. Dr. Raif Bayır’ın yaptığı Karabük Üniversitesi Elektrikli Araç Takımı, TÜBİTAK tarafından düzenlenen Alternatif Enerjili Araç Yarışları (TÜBİTAK Efficiency Challenge Electric Vehicle 2016)’nda “En İyi Yerli Ürün Teşvik Ödülü”nün sahibi oldu.

TÜBİTAK tarafından 1-7 Ağustos tarihlerinde düzenlenen ve 30 üniversiteden 43 takımın katıldığı yarışlarda Karabük Üniversitesi’ni; Prof. Dr. Raif Bayır’ın danışmanı olduğu KBÜELAR takımı “NAR V2 Plus” aracıyla, Doç. Dr. Mustafa Aktaş’ın danışmanlığını yaptığı Ay – Yıldız takımı da “Kar-Volt” isimli aracı ile temsil etti.

“Nar V2 Plus” bütün testleri geçti, bandrolü aldı

Yarışmaların ilk günü olan 1 Ağustos’ta kaydını gerçekleştiren ve garajına aracını yerleştiren KBÜELAR takımı sonrasında aracın yarış pistine çıkabilmesi için TÜBİTAK tarafından görevlendirilen uzmanların teknik kontrollerinden geçti. Takımımız teknik kontrollerin ilk gününde yapılan bütün testleri eksiksiz olarak geçerek bandrol almaya hak kazanan 3 takımdan biri oldu. Teknik kontrollerde bandrol almaya hak kazanan takımlar 5 Ağustos Cuma günü alternatif yarışlara katıldı. KBÜELAR takımı alternatif yarışlarda 20 üniversite arasından 6’ncı olarak yarışmayı tamamladı ve final yarışında 3’üncü sırada başlamaya hak kazandı. 7 Ağustos tarihinde yapılan final yarışında, yaşanan teknik arıza nedeniyle “Nar V2 Plus” yarışmayı tamamlayamadı.

kbü 2TÜBİTAK Başkanı KBÜ’nün aracını inceledi

Yarış boyunca Karabük Üniversitesi Elektrikçi Araç Takımı’nın garajını birçok kişi ziyaret etti. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin de garaja gelerek KBÜELAR takımının danışmanı Prof. Dr. Raif Bayır’dan araç ve takım hakkında bilgiler aldı.

KBÜ, her yıl derece almayı başaran tek üniversite oldu

Final yarışından sonra TÜBİTAK tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda KBÜELAR takımının geliştirdiği Yerli Motor Sürücü, Elektronik Diferansiyel ve Telemetri sistemleriyle “En İyi Yerli Ürün Teşvik Ödülü”ne layık görüldü. KBÜELAR takımı daha önce 2014’te “En İyi Tasarım Ödülü” ve 2015’te “En İyi Yerli Araç Ödülü” almıştı. Böylece Karabük Üniversitesi her yıl derece almayı başaran tek üniversite oldu.

Desteğinden dolayı Rektör’e teşekkür

Karabük Üniversitesi Elektrikli Araç Takımı çalışmaların gerçekleştirilmesinde maddi manevi desteklerini esirgemeyen Rektör Prof. Dr. Refik Polat’a, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na ve kulüp akademik danışmanı Prof. Dr. Raif Bayır’a bilgi, beceri ve zamanlarını esirgemeyen Yrd. Doç. Ali Uysal, Arş. Gör. Dr. Emel Soylu, Arş. Gör. Tuncay Soylu ile Arş. Gör. Batıkan Erdem Demir’e teşekkür etti.kbü 3

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.