Karabük Barosu Avukatlar Gününü kutladı « Karabük Meydan Haber

Karabük Meydan Haber

Karabük Barosu Avukatlar Gününü kutladı

Bu haber 06 Nisan 2015 - 17:29 'de eklendi.

Karabük’te 5 Nisan Dünya Avukatlar Günü kapsamında Karabük Barosu tarafından Atatürk anıtına çelenk sunumu yapıldı

KARABÜK'TE AVUKATLAR GÜNÜ KUTLANDIKarabük Baro Başkanlığı tarafından, ‘5 Nisan Dünya Avukatlar Günü’ nedeniyle çelenk koyma töreni gerçekleştirildi. Yenişehir bölgesinde bulunan Atatürk anıtı önünde gerçekleşen törende; Karabük Baro Başkanı Av. Rıdvan Erdoğan, Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever ve baro üyesi avukatlar hazır bulundu. Törende, bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından anıta Baro Başkanı Av. Rıdvan Erdoğan tarafından çelenk sunumu yapıldı.
Anıttaki törenin ardından Karabük Belediyesi önünde devam eden törende konuşan Baro Başkanı Erdoğan, avukatlık mesleğinin itibarsızlaştırıldığını öne sürdü.
İstanbul Adliyesi’ndeki terör saldırısında şehit olan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın ölümünü üzüntü içinde karşıladıklarını ifade eden Av. Rıdvan Erdoğan, “Orada yaşanan olaylar basite alınacak olaylar değildir. Kiraz’a Allah’tan rahmet diliyoruz. Yakınlarına ve yargı camiasına başsağlığı diliyoruz. Bu terör eylemini şiddetle kınıyoruz. Saldırıdan sonra uygulanan uygulama bizim için üzücüdür. Saldırı bahane edilerek meslek camiamızın hedef haline getirilmesi kırıcıdır. Ancak şunu da belirtmek zorundayız ki, ülkemizde avukatlar ve barolar saldırıya uğradığında ya da hukuksuz bir eylem ile karşılaştığında savcı ve hakimlerimiz aynı dayanışmayı maalesef göstermemektedirler.Bunu da burada hatırlatma zorunluluğu duyuyoruz. Şayet avukatların cübbeleriyle yerlerde sürüklendiği ve şiddete maruz kaldığı o günlerde hakimlerimiz, savcılarımız ve tüm yargı tek vücut olarak avukatların yanında yer alsaydı bugün belki farklı bir noktada olacaktık. Biz Karabük Barosu olarak bu kötüye gidişi görüyoruz, uyarı görevimizi yapıyoruz ve tarihe not düşüyoruz. Yaşanan bu gelişmelerin avukatlara, barolara ve Türkiye Barolar Birliği’ne de olağanüstü görevler yüklediğine inanıyoruz. Hiçbir meslektaşımız, hiçbir baromuz bu kutsal görevden kaçmayacaktır, kaçmamalıdır” dedi.KARABÜK'TE AVUKATLAR GÜNÜ KUTLANDIKARABÜK'TE AVUKATLAR GÜNÜ KUTLANDI

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.