İYİ Parti Safranbolu Teşkilatı’ndan ‘SEÇİM’ açıklaması « Karabük Meydan Haber

Karabük Meydan Haber

İYİ Parti Safranbolu Teşkilatı’ndan ‘SEÇİM’ açıklaması

Bu haber 27 Şubat 2019 - 15:11 'de eklendi.

İYİ Parti Safranbolu İlçe Başkanlığı tarafından seçim sürecinde yaşanan gelişmelere ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Açıklama şöyle;  “Safranbolu İYİ Parti kurucu ilçe başkanı Sebahattin UZUN’ un partimizden Safranbolu belediye başkan adaylığı düşüncesiyle Eylül 2018 tarihinde istifasından sonra  adaylık sürecimiz Genel Merkezimiz tarafından 01-15 ARALIK 2018 olarak bildirildi. Ancak bu süre zarfında adaylık için Sebahattin UZUN da dahil olmak üzere herhangi bir müracaatımız olmadı. Süre Genel Merkez tarafından 21 ARALIK tarihine ve ardından  31 ARALIK tarihine uzatıldı ve bu tarihte sonlandı. Bu tarihe kadar herhangi bir müracaat olmadı. Bu arada 27 KASIM 2018 tarihinde almış olduğumuz bir duyum sonucunda aday olmak için istifa eden Sebahattin UZUN ilçe başkanımız Bilal ASLAN tarafından aranmış olup kendisi tek partiden aday olmak istemediğini ancak iki parti ittifak sağlarsa ortak aday olabileceğini söyledi. 08 OCAK 2019 tarihinde İlçe Başkanımız Bilal ASLAN ve yönetim kurulundan dört arkadaşımız  Sebahattin UZUN beyin yeni açmış olduğu işyerine hem hayırlı olsun hem de adaylığı ile ilgili görüşmeye gitti ve aynı şekilde tek partinin adayı olmayı düşünmediğini yeniden tekrarladı. 12 OCAK 2019 tarihinde AKP Safranbolu Belediye Başkan adayı olarak Ali KAYA’  nın ismi açıklanmasının ardından İl Başkanımıza gelen bir telefonda  arayan kişi Sebahattin UZUN’ un aday olmak istediğini,  İlçe Başkanımıza da Mustafa ÖZATA bey aday olmak istediğini söyledi. 15 OCAK 2019 tarihinde aday olmak isteyen Sebahattin UZUN bey ne İlçe Başkanımızı arayarak nede teşkilata gelerek aday adayı olmadan Genel Merkeze giderek adaylığını Genel Merkeze onaylatmak istemiş olsa da Genel Merkezimiz 2014 seçimlerinde MHP den aday olamadıktan sonra bir çok ortamda AKP ye çalıştım diyen Sebahattin UZUN’ unu kurucu ilçe başkanı olduğu için aday adayı olarak kabul etmiştir. Akabinde Mustafa ÖZATA bey teşkilattan evraklarını çıkartıp aday adaylığı müracaatını partimize yapmıştır. 27 OCAK 2019 tarihinde yönetim kurulu olarak iki aday  adayımız oylanmış olup oy birliğiyle Mustafa ÖZATA beyin adayımız olması kararı verilmiştir. Mustafa bey adayımız olduktan sonra yaptığı görüşmelerde ve bizlerinde yaptığı şahsi görüşmelerde Safranbolu’ da seçimin ancak ortak bir aday ile alınabileceği, burada partimizin adayının CHP adayından sonra çıkmış olmasından dolayı suçlayıcı tavırlar, Safranbolu’ ya ihanet ediyorsunuz gibi sözlere maruz kaldıktan sonra adayımız Mustafa ÖZATA bey burada seçimin 50-100 oyla kaybedilip bazı kesimler tarafından söylenen Safranbolu’ ya ihanet eden kişi ve parti olmamak adına adaylıktan çekildiğini duyurdu. Bu herkes tarafından çok olumlu bir davranış olarak değerlendirildi ve  tebrikler aldık. 

Gelinen süreçte Belediye Meclis Üyeleri listeleri yapıldı, çalışmalar hız kazandı. Ancak AKP Belediye Başkan adayının kontenjanındaki Sebahattin UZUN ismi Genel Merkezimizi bir kez daha haklı çıkardı. Partimiz kurulduğu günden itibaren bulunduğu her ortamda mevcut düzeni ve  hükümeti eleştiren Sebahattin UZUN ne için AKP listesinde yer aldı sorusunu açıkçası her kez gibi bizlerde merak ettik. 

AKP Safranbolu Belediye Başkan Adayı sayın Ali KAYA’ nın geçenlerde üyelerine attığı bir mesaj da açıkçası bizleri üzdü. Mesajının bir bölümünde “ İYİ Partinin de Amerika’dan talimat alarak CHP ile birleştiği bu günlerde” kısmı Belediye Başkanlığı’ na talip olan bir adaya yakışmayacak düzeydeydi. Çünkü siz burada Belediye Başkanlığı’ na talipseniz sadece AKP seçmenin değil diğer parti seçmenlerinin de Başkanlığına talipsiniz. Bizler zamanında kimlerin Amerika’ dan talimat aldığını, methiyeler dizdiklerini, göz yaşı döktüklerini, seyyar mahkemeler kurdurduklarını, megri megri diye ağladıklarını, bölücü ve bebek katilinin mektubunu okuttuklarını çok iyi biliyoruz. Biz yeri geldiğinde genel siyaset yapmasını da biliriz bundan kimsenin endişesi olmasın. Biz ayrıştırıcı değil birleştirici, bütünleştirici bir partiyiz. Bizim kapımızda, gönlümüzde Bayrağımıza ve Ezanımıza saygılı her kese açıktır. Biz sayın Ali KAYA’ nın üyelerine attığı bu mesajını bir talihsizlik olarak kabul ediyoruz.

Biz İYİ Parti Safranbolu İlçe Başkanlığı olarak Millet İttifakı Adayı sayın Elif Köse’ yi desteklediğimizi tüm hemşerilerimize bildiririz.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.