İddia ve ithamlar yenilir yutulur gibi değil! « Karabük Meydan Haber

Karabük Meydan Haber

İddia ve ithamlar yenilir yutulur gibi değil!

Bu haber 06 Ağustos 2018 - 11:39 'de eklendi.

Esnaf Odaları Birliğini, olağan kongreden 2 ay sonra olağanüstü kongreye getirmek isteyen muhalif grubu ‘Kişisel hırslarla, siyasi ve bencil duygularla hareket ediyorlar’ diyerek suçlayan Birlik Başkanı Nurettin Tümen’e tepki var.

BÖYLE GELMİŞ, BÖYLE GİTMEYECEK

Muhalif kanadın öncülerinden Esnaf Odaları Birliği eski Yönetim Kurulu üyesi, Safranbolu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muammer Dumaner “Nurettin bey yalan söylüyor. Bütün yalanları tek tek ortaya çıkacak. Artık dönüşü yok. Böyle gelmiş böyle gitmeyecek” dedi.

DUMANER MEYDANHABER’E KONUŞTU

Karabük Meydan Haber’e özel açıklamalar yapan Dumaner, Tümen’in geçen hafta düzenlediği basın toplantısında dile getirdiği konuların yalanlarla dolu olduğunu vurguladı ve şu ifadelere yer verdi; “Karabük Birlik Başkanı Nurettin Tümen basın açıklamasında Birlik seçiminin yapılalı 2 ay olduğunu söylemekte. Yıllar Birlik başkanlığı yaptı, o zaman da bir şey yapmamıştır. Sadece bildiği bir şey vardır meslek odalarının üyelerini kendi karma odasına kayıt yapmak, esnaflarımızdan fazla para almaktır. Açıklamasında 10 yıllık denetim geçirdiğini söylemektedir. Oysa yalan söylüyor. Benim Bakanlıktan talebim üzerine gelen müfettiş 2013-2014-2015-2016 yıllarında fazla alınan ücretleri inceledi sonuç olarak 911 bin lira fazla alındığını birebir tespit etti. Suç görüldüğünden Karabük Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusu yapıldı.

KONGREDE BANA SÖZ VERMEDİLER

İki ay önce yapılan genel kurulda sunulan gelir-gider tablosunun gerçeği yansıtmadığı ve alınan ücretin gösterilmediğini tespit ettim ve genel kurulda bunu gelir-giderler faslında söz alıp açıklamak istedim. Hatalı olduklarını bildiklerinden bana divan başkanı söz vermedi.

TÜMEN’İNYAKINLARI BENİ TEHDİT ETTİ

Sayın Tümen’in salonda bulunan yakınlarının beni tehdit etmelerine rağmen hazırladığım dosyayı  Divan Başkanına zor da olsa teslim ettim. Divan bunun hakkında işlem yapmadı, ben de kongre sonrası Karabük Cumhuriyet Savcılığına Nurettin Tümen, Hüseyin Kılıç, Yıldıray Yıldırım ve Ebru Nalçakar hakkında zimmete para geçirmekten suç duyurusu yaptım Bunu Karabük Cumhuriyet Savcılığından öğrenebilirsiniz.

BİZİ DARBECİ OLARAK GÖSTERİP ÇAMUR ATMAKTADIR

Nurettin Tümen kendisini sütten çıkmış ak kaşık gibi göstermekte ve doğruları söylememektedir. Kendisini haklı çıkarmak için olağanüstü kongre yapılması için imza veren arkadaşları darbeci olarak göstermekte ve çamur atmaktadır. Bu da hiçbir zaman Birlik ve oda başkanlarına yakışmayacak bir sözcüktür.

AHMET KARABACAK’LA İLGİMİZ YOKTUR

Tümen, işi siyasete çekmek istemektedir. Oysa imza veren arkadaşların hiçbirinin siyasetle işi yoktur. Her arkadaşımızın siyasi bir görüşü vardır, o da onun doğal hakkıdır. Fakat başkanlık yaptıkları kurumlara karıştırmamaktadırlar. Tümen, Seyit Ahmet Karabacak’tan bahsetmektedir ve onunla hareket ettiğimizi söylemektedir. Bizlerin hiçbir zaman Seyit Ahmet Karabacak’la ilgimiz yoktur. Ne yaptığı da bizi ilgilendirmemektedir. Ne var ki Tümen’in burada uzun yıllar Birlik başkanlığı yapmasına destek veren Seyit Ahmet Karabacak’tır. Bunu hiçbir zaman unutmayıp, nankörlük yapmaması gerekir.

ODAYA KAYITLARDA TALİMATLAR ETKİLİ OLDU

Tümen, oda üyelerini kendi başkanlık yaptığı karma esnaf odasına kayıt yapmadığını söylemekte, fakat 1 yıl öncesine kadar üye sicilde kayıt yaptırırken Birlik Sicil Müdürü üyeyi istediği odaya kayıt yapabiliyordu. Birlik Sicil Müdürü Nurettin Tümen’in elemanı olduğu için onun verdiği talimat doğrultusunda üyeleri istediği gibi kayıt yaptı. Odaların, Bakanlık sayfasında kayıt ve değişiklik yapma yetkisi yoktur.

GÖNÜLLÜ DEĞİL, ZORAKİ BAĞIŞ VAR. MAKBUZ YOK

Öte yandan, üyelerden fazla alınan ücretleri gönüllülük esasına göre bağış olarak aldık diyor. Üyelerden alınan bu fazla ücretler gönüllü değil, zoraki alınan ücretlerdir. Halbuki müfettişin tutanaklarında hiçbir bağış makbuzuna rastlanılmamıştır.

BU KADAR GELİRE RAĞMEN, ORTADA PARA YOK

Bina alındığından bahsetmektedir, doğrudur bina alındı. Özel İdarenin üstündeki Taş Yapı inşaat firmasından bir katın pazarlığı ve alınması benim Birlik yönetim kurulu üyeliğim zamanında yapıldı. Bina aldığını söylüyor, fakat Birliğin Hamzalar mevkiinde olan çok kıymetli arsasını 2009 yılında 225 bin liraya sattığını söylemiyor. Bu paranın nereye harcandığını sormak gerekir. Bu kadar gelire rağmen paranın olmaması düşündürücüdür.

TÜMEN’İN YAPTIĞI RESMEN SUÇTUR

Cuma pazarındaki Birlik binası da birliğin gayrimenkulü değildir. Orası da Konfederasyonun olup, Birliğin sadece kullanım hakkı vardır. Tümen nedense bu doğruları hiç söylememektedir. Oda başkanlarını ve yönetim kurulu üyelerini itham ederek, zan altında bırakmakta ve senelerce odaların üyelerini sicile kayıt yaparken oda payı olan ücretleri, odaların hesaplarına yatırmayıp, hem odaları zor durumda bıraktı, hem de seçimlerden sonra güya her şeyi düzeltecekmiş gibi odalara gözdağı vererek mutabakat sağlamaya gitmiştir. Yaptığı resmen suçtur

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

1 ADET YORUM YAPILDI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Ramazan 7 Ağustos 2018 / 22:37 Cevapla

Muammer bey çok dürüst dür😁.maşallah.