Erken seçim için Pazartesi günü.. İSTİFA GÜNÜ « Karabük Meydan Haber

Karabük Meydan Haber

Erken seçim için Pazartesi günü.. İSTİFA GÜNÜ

Bu haber 29 Ağustos 2015 - 18:30 'de eklendi.

Türkiye 1 Kasım seçimlerine kilitlendi

istifaGeçici hükümetin kurulmasıyla birlikte 1 kasım seçimleri için geri sayım başlarken gözler 31 Ağustos Pazartesi günü istifa edecek isimlere çevrildi.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) belirlediği seçim takvimine göre 1 kasım’da yapılacak seçimler için kamu görevlileri, belediye başkanları, siyasi parti yöneticileri, belediye ve il genel meclisi üyeleri, yüksek öğretim kurumlarındaki öğretim elemanları ile subay ve astsubaylar için istifa süresi pazartesi günü akşam mesai bitiminde sona eriyor.

Karabük’te 7 Haziran seçimlerinde aday olmasına kesin gözüyle bakılan ancak AK Parti tarafından aday listede yer verilmeyen Karabük Üniversitesi Kurucu Rektörü, KBÜ Mühendislik Fakültesi Endüstri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ın bugün istifa etmesi bekleniyor. Uysal’ın dışında Ak Parti’den Diyanet İşleri Başkan Müşaviri Niyazi Güneş’in de istifa edecek bürokratlar arasında adı geçiyor.

MHP’de ise Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin istifası beklenmiyor. 7 Haziran’da MHP’den Milletvekili seçilen Durmuş Yalçın’ın yeniden aday olmasına kesin gözüyle bakılırken, Yalçın’ın mevcut milletvekili olması aday olmak isteyen birçok isme de geri adım attırdı. DDY Müşaviri Nizamettin Arslan ve Bilim Uzmanı Osman Aydın MHP adına seçim sürecine ‘istifacı’ olarak aktif dahil olabilecek isimler arasında gösteriliyor. Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Dursun’a da istifa yönünde baskıların olduğu MHP kulislerinde sıklıkla dile getiriliyor.

CHP’de ise 1 Kasım seçimlerine son seçimdeki adaylardan farklı isimlerle gidileceği kesinlik kazanmış gibi görünüyor. 7 Haziran seçimlerinden hemen önce göreve getirilen İl Başkanı Avukat Erdoğan Dinçel parti adına istifası en çok konuşulan isim. Sonucu en çok merak edilen ise CHP’nin 1 Kasım seçimlerinde hangi isimlerle yola çıkacağı.

Pazartesi akşamı mesai bitiminden sonra 1 Kasım seçimlerinde Karabük Milletvekili adayları büyük ölçüde netleşmiş olacak.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.