Doğdu, “Yortan’daki saldırı ve tehditlere pabuç bırakmayacağız” « Karabük Meydan Haber

Karabük Meydan Haber

Doğdu, “Yortan’daki saldırı ve tehditlere pabuç bırakmayacağız”

Bu haber 29 Kasım 2017 - 17:23 'de eklendi.

Yenice Yortan’daki 3 Nolu 112 Acil Sağlık İstasyonu’nda önceki gün meydana gelen saldırıya bir tepki de Türk Sağlık-Sen’den geldi.

Geçen hafta gerçekleşen 6. Olağan genel kurul toplantısı ile Türk Sağlık-Sen Karabük Şube Başkanlığı görevine seçilen Sadık Doğdu ilk açıklamasında Yenice’de sağlık çalışanlarına yönelik yapılan saldırıyı kınadı.

Benzer saldırıların her geçen gün sıklaştığına dikkat çeken Sendika Başkanı Doğdu ilgili kurumlardan köklü bir çözüm bulmalarını talep etti ve kınama mesajında, “Yenice ilçemizin Yortan beldesinde 112 Acil Servis istasyonunda görevli personelimiz menfur bir saldırıya uğramıştır. Acil sağlık hizmetlerinde kullanılan ambulansın lastikleri kesilerek kullanılamaz hale getirilmiş, bir başka hasta yada yaralının hizmet alması engellenmiştir. Tek görevi insanların sağlığını ve hayatını korumak olan 112 Acil Servis ekibine yapılan bu anlamsız saldırı, yine tüm sağlık çalışanlarını üzmüştür. Zor şartlar altında insanlığa hizmet eden sağlık çalışanlarının zaman zaman bu tür saldırılara uğraması, biz sağlık çalışanlarının işlerini yapmaları sırasında tedirgin anlar yaşadıklarını ortaya koymaktadır. Bu tür olayların örnekleri her geçen gün de sıklaşmaktadır. Bu nedenle ilgili kurumların köklü bir çözüm bulmaları da kaçınılmaz olmuştur. Yenice Yortan’da 3 Nolu  112 Acil Servis ekibine yapılan saldırıyı Türk Sağlık Sendikası olarak kınıyor, her zaman sağlık çalışanların yanında olduğumuzu bir kere daha ifade ediyoruz” dedi.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.