Demir Kartal Basket takımı 2. Lige yükseldi « Karabük Meydan Haber

Karabük Meydan Haber

Demir Kartal Basket takımı 2. Lige yükseldi

Bu haber 23 Mayıs 2020 - 1:09 'de eklendi.

Karabük Demir Kartal  Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı, yenilgisiz tamamladığı ligin ardından Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulunun korona virüs salgını nedeniyle aldığı karara göre 2.Lige terfi etti.

Karabük’te sevinçle karşılanan kararı yazılı açıklama ile duyuran Demir Kartal Gençlik Spor Kulübü Yönetim Kurulu Vali Gürel ve il protokolü ile basın kuruluşlarına teşekkür etti.

Gelecek sezon 2. Ligde mücadele edecek olan Karabük Demir Kartal Gençlik Spor Kulübü tarafından yapılan açıklamada, “TBESF 2019-2020 Şehit İlyas Kaya Tekerlekli sandalye basketbol ligleri şu şekilde tescil edilmiştir.
    Hiçbir ligimizde şampiyon ilan edilmeyecektir.
    Sezon öncesi ilan edilen statülerde yer alan ligden düşme uygulanmayacaktır.

Liglerde terfiler şu şekilde olacaktır:

Ligler arası terfiler TS Basketbol 3. Lig hariç sezon öncesi ilan edilen

statülerde olduğu gibi uygulanacaktır.
A) TS Basketbol 1. Ligi’nde normal sezon sıralamasındaki ilk üç takım TS Basketbol Süper Ligi’ne,
B) TS Basketbol 2. Ligi’nde normal sezon sıralamasındaki ilk üç takım TS Basketbol 1. Ligi’ne,
C)TS Basketbol 3. Ligi’nde her üç grupta maçları tamamlanan kulüplerden, her grupta ilk iki sırayı alan takımlarımız bir üst lige (2. Lig) terfi edileceklerdir.

TBESF yönetim kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre 2019-2020 sezonunda oynadığı 16 müsabakanın tamamını kazanarak 3. Lig A grubunu yenilgisiz grup 1. olarak tamamlayan Karabük Demir Kartal GSK, gelecek sezondan itibaren 2. Lige yükselmiştir.

Bu başarının gerçekleşmesinde büyük emekleri olan başta Valimiz Sayın Fuat GÜREL olmak üzere, desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın Rafet Vergili’ye, İl Emniyet Müdürümüz Sayın Sırrı TUĞ’a, Bizlerin Türkiye ve Dünyada tanınırlığımıza katkı sunan BRTV, AA, DHA. İHA ve Karabük yerel basınına, elbette ki salona gelerek bizleri destekleyen sporseverlere ve tüm emeği geçenlere teşekkürü bir borç sayarız” ifadelerine yer verildi.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.