CHP’den flaş ‘KARDEMİR’ açıklaması « Karabük Meydan Haber

Karabük Meydan Haber

CHP’den flaş ‘KARDEMİR’ açıklaması

Bu haber 04 Kasım 2020 - 13:44 'de eklendi.

CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır Kardemir AŞ’nin 11 kişilik yönetim kurulundan 9’nun SPK tarafından atanmasına tepki gösterdi.

Genel kurul sonrası Kardemir yönetiminde ilk defa bağımsız üye sayısının 9 olması ana muhalefet partisi CHP’de tepki ile karşılandı.

Yazılı açıklama yapan CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır 8 Kasım 1994 yılındaki eylemleri hatırlatarak, “Önce 1. Perdesi, ardından 2. Perdesi sahnelenen oyunların 3. Perdesine asla müsaade etmeyeceğiz. Gerekirse bütün bir şehir Kardemir için yeniden meydanlara iner. 26 yıl önce 8 Kasım günü bunu gösterdi” dedi.

Çakır açıklamasında şunları kaydetti;

Karabük, 1937 yılında  Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün talimatları sonucu, ülkenin Başvekili İsmet İnönü tarafından milli kaynaklardan milli eserler üretilmesi adına temelleri atılan Demir Çelik fabrikaları ile kent olma özelliğine kavuşmuş, on binlerce İnsanımıza iş kapısı, aş kapısı olurken Ülkemize de ekonomik artı değer kazandırmıştır.

1995 Yılında Özelleştirilmesi kararı 1 TL sına DÇ Çalışanlarına, Karabük halkına,  Sanayicisine verilen ve bu kentin İnsanlarının taşın altına yüreğini, vücudunu koyması ile de ayakta kalmış bugünlere kadar gelmiştir.

Geçtiğimiz dönemde SPK tarafından atanan siyasi isimlerin bir takım siyasi oyunları sonucu Karabük’lü iş adamlarını birbirlerine düşürerek Kardemir bünyesinde yönetim krizleri yaratanlar bu dönemde bir adım daha atarak 9 Yönetim Kurulu üyesinin de atanması ile 2.perde oyunu sahneye koymuşlardır.

KARDEMİR için Karabük İşçisi, Karabük Sanayicisi taşın altına elini koyarken ve İşletmelerin bacalarının tütmesini sağlarlarken bir çok yatırımlar ve modernizasyonlar ile üretimi 3 milyon tona taşıyarak modern tesisler yapılmasında öncü rol oynarken bugün ortaya konan 2.perde oyunun tüm Karabük farkındadır.

Devletleştirilecek algısı adı altında malum şirketlere peşkeş çekilmek istenmekte olduğu iddialarına CHP si İl Başkanlığı olarak bizlerde katılıyoruz.

Ve diyoruz ki… Bu kent 8 Kasım da öylesine dik bir duruş sergile de ki yine yeniden kentin kuruluşuna vesile olan KARDEMİR’İ için kepenkleri indirir, doğmamış yetimin hakkı olan fabrikaları için yeniden meydanlara iner.

Ve diyoruz ki, KARDEMİR’İ bu DEVLET 1.TL sı karşılığı Karabük halkına ve Karabük sanayicisine vermiştir, bu kentin tüm fertleri Kardemir olmazsa Karabük olmaz anlayışı ile Fabrikalarına sahip çıkmıştır.

Bundan sonrada sahip çıkacaktır.

En azından biz oynanmak istenen oyunları görmekte ve önce 1.perdesi ardından 2.perdesi sahnelenen oyunların 3.perdesine müsaade etmeyeceğiz

KARDEMİR Karabük halkının önem verdiği bir kurumdur.

Emeği olmayan bir takım İnsanların Devletin baskısı ile yukardan aşağı bir yapılanma sonrası KARDEMİR’İ ele geçirme anlayışı hakim kılınacaksa biz CHP si olarak buna dur diyecek güçteyiz ve deriz.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.