CHP Milletvekili Aksoy basın toplantısı düzenledi « Karabük Meydan Haber

Karabük Meydan Haber

CHP Milletvekili Aksoy basın toplantısı düzenledi

Bu haber 27 Haziran 2018 - 20:54 'de eklendi.

24 Haziran seçimlerinde Karabük’ten ilk defa milletvekili çıkaran Cumhuriyet Halk Partisi, İl başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi.
Toplantıya CHP İl Başkanı Abdullah Çakır; 24 Haziran seçimlerinde Karabük’ten Milletvekili seçilen Dr. Hüseyin Avni Aksoy, Merkez İlçe ve İlçe Başkanları, Gençlik ve Kadın Kolları, CHP ikinci sıra Milletvekili adayı Sedat Karaoğlu, üçüncü sıra adayı Gülsün Beniç ve partililer katıldı. CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır 24 Haziran tarihinde yapılan seçimlerde Karabük’ten 41 yıl sonra milletvekili çıkartmak kendilerine nasip olduğunu söyledi.

24 Haziran tarihinde yapılan seçimlerde Karabük’ten 41 yıl sonra kendilerine nasip olacak şekilde ilk defa bir Milletvekili çıkarttıklarını söyleyen CHP İl Başkanı Abdullah Çakır “Bunda emeği geçen tüm teşkilatlara, ikinci sıra Adayımız Sedat Karaoğlu ve üçüncü sıra Adayımız Gülsün Beniç’e, partili partisiz herkese , Basın mensuplarına çok teşekkür ediyorum. Bunda herkesin emeği var, Biz olabilirsek başarılı olabiliriz demiştim ve ilk defa Karabük’te biz olduğumuza inanıyorum ve bu da başarı getirdi. Ülke geneline baktığımızda biraz mutsuz olduk gibi görünüyor ama Karabük’te 41 yıl sonra bir Milletvekilliğini kazanmış olmak üzüntümüzü hafifletiyor. CHP olarak ülke genelinde yüzde 3 civarında bir oy kaybına uğradık, fakat Karabük’te 1.50 civarında bir oy artışı ile biz bir Milletvekili çıkarttık. Türkiye ortalamasına baktığımız zaman 13 İlde yeni Milletvekili kazandık, ama bu 13 ilin 8 tanesinde oyumuz arttı, en yüksek oy artışı olan biz dördüncü İl’iz bu dört İl içerisinde oyunu artıran üçüncü parti konumundayız. İkinci parti olarak vekil çıkaran biz ikinciyiz. Yani moralimiz bozuk değil, gayet iyiyiz. Gönül isterdi ki daha fazla oy alalım ama biz r bir araya gelip sandık sandık ilimizin profili çıkartıp bundan sonra ne yapabiliriz onu konuşacağız ve yerel seçim çalışmalarına en kısa zamanda vekilimiz mazbatasını alıp yemin ettikten sonra başlayacağız.” dedi.

 KARAOĞLU: “ADAM GİBİ ÇALIŞTIK YAPILMASINI GEREKENİ YAPTIK”

CHP İkinci sıra Milletvekili adayı Sedat Karaoğlu ise yaptığı konuşmada; “Biz aday olurken bize sordukları soru ikinci ya da üçüncü sıradan aday olursanız çalışacak mısınız şeklinde idi. O zaman söz vermiştim birinci sıra gibi çalışacağım diye herhalde bu sözümü tuttum. Buna da şükür hedefimiz daha büyüktü ama bu da iyi bir netice. İyi bir yol kat ettik diye düşünüyorum bu bir başlangıç olacaktır. Bu başlangıç için de el birliği ile hataları nerde yaptık bulacağız ve o hataları tekrar yapmayacağız. Ben de herkese çok teşekkür ediyorum. Herkesin emeğine sağlık, adam gibi çalıştık, yapılması gerekeni yaptık eksikliklerimiz var bunları da gidereceğiz” dedi.

AKSOY: “35 GÜNDE 500-600 KM YOL KAT ETTİK”

CHP Milletvekili Dr. Hüseyin Avni Aksoy da yaptığı konuşmada; “CHP’lileri saygı ile selamlıyorum, emeklerine teşekkür ediyorum. Günde yaklaşık 15-20 kilometre bir yol kat ettik yaklaşık 35 gün bu seçim süresi 500-600 kilometre arası buradan İstanbul’u geçiyor. Çok çalıştık. Bizimle beraber ileri yaşlarına rağmen bir sürü CHP’li 50-60 yaşlarda hanımlar özellikle ve baylar bize inandılar kazanmaya inandılar, CHP buradan Milletvekili çıkartabilir dediler. Ben iki farklı bir sonuç bekliyordum ama Karabük’ün kemik yapısı bu kadarına el verdi. En azından 41 yıl sonra CHP ilk Milletvekilini çıkarttı. Üzerime düşecek sorumluluğu biliyorum. Bu başarıyı genel merkezde görüyor. Beni arayıp tebrik ettiler. İl Başkanımız sandık sandık, inceleyeceğiz dedi çok doğru inceleyip bakmamız lazım. Yılgınlığa uğradığımız arkadaşlarımıza sesleniyorum, biz inandık, başardık, bize inanmaya devam edin, partimize sıcak bakım gereğini yapsınlar. Muhalif oyları toparladığımız zaman daha büyük başarılara imza atacağımızı düşünüyorum. Yaklaşık 10 ay sonra yerel seçimler geliyor çalışmaya yarın sabah başlamamız lazım. Mazbatayı alıp yemin ettikten sonra Karabük Milletvekili olarak sorumluluklarımı biliyorum. CHP’nin Karabük’te oyları arttı ve Milletvekili çıktı artmasa çıkmazdık. Hemen arkamızdaki MHP’nin üzerinde oy aldık, tabiî ki İYİ Parti var bunları göz ardı etmeyin. O yüzen emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Başarılarımız devam edecek, bize inanmaya devam edin. Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Cumhuriyet halk Partisi” dedi.

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.