Çalışan annelere İŞKUR’dan 400 TL’lik bakım desteği « Karabük Meydan Haber

Karabük Meydan Haber

Çalışan annelere İŞKUR’dan 400 TL’lik bakım desteği

Bu haber 04 Ekim 2018 - 16:35 'de eklendi.

Karabük Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Coşkun Güven, küçük çocuğu olan çalışan annelere 400 TL bakım desteği verileceğini belirtti. 
İşsizliğin önüne geçilmesi ve kadın istihdamının artırılmasına yönelik olarak İŞKUR tarafından hayata geçirilen proje ile küçük çocuğu olan çalışan annelere 400 TL bakım desteği verilecek. Konu ile ilgili bilgi veren Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Coşkun Güven, yeni uygulamaya başlanılan bakım desteğinin, kadınların iş hayatında varlığını sürdürebilmesi adına yapılan bir destek olduğunu, bu destekle çalışan annenin 2-5 yaş arasındaki çocuğunun kreşe veya gündüz bakımevine devam etmesi halinde, kurs veya program süresince aylık 400 TL bakım desteğinden de yararlanabileceğini söyledi. 
İl Müdürü Güven, bu imkandan yararlanılabilmesi için kişilerin , sanayi sektöründeki mesleki eğitim kurslarına ve imalat sektöründeki işbaşı eğitim programlarına katılmalarının gerektiğini ifade etti. 
Ödenekten yararlanmak isteyen anneler çocuklarına ait nüfus cüzdanıyla, kreş ve gündüz bakımevi faturası ve istenilen belgelerle birlikte kurs programı düzenleyen Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne veya hizmet merkezlerine müracaat etmesi gerekiyor. 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.