BU DEFA OLSUN YAZIK ETMEYELİM… « Karabük Meydan Haber

Karabük Meydan Haber

BU DEFA OLSUN YAZIK ETMEYELİM…

Bu haber 08 Ağustos 2019 - 12:26 'de eklendi.

Az kaldı, geldi, geliyor derken şunun şurasında birkaç gün kaldı hasret ve özlemle beklediğimiz mübarek kurban bayramına.

Önümüz kurban bayramı, gücü yeten maddi durumu nispetince tek başına veya pay olarak kurbanlıklarını aldı ve almaya da devam ediyor.

Kurban kesmek birçok esrarı ihtiva eden faziletli bir ibadettir. Kurban Allah rızası için yapılan bir fedakarlık olup, Yüce Rabbimizin verdiği nimetlere şükür, dünyevi ve uhrevi bela ve musibetlere kalkandır. Nitekim Rasulullah (s.a.v.) Efendimiz bir hadisi şeriflerinde “Kim gönül hoşluğu ile Allah’tan sevap umarak kurbanını keserse onun için kendisini ateşten koruyan bir kalkan olur” buyurmuşlardır.

Kurban ibadetini gerçekleştirmek, toplumda dayanışma, kardeşlik, yardımlaşma gibi eşsiz güzellikte duygularının ön plana çıkarılmasına ve yoğun bir şekilde hissedilmesine vesile olmaktadır.

Yüce Mevla’nın sunduğu nimetlerden tüm kullarının yararlanmasını sağlamaktadır, böylece sosyal adaletin gelişmesine önemli ölçüde yardımcı olmaktadır.

Nitekim Rasulullah (s.a.v.) Efendimiz bir hadisi şeriflerinde, “Kim gönül hoşluğu ile Allahtan sevap umarak kurbanını keserse onun için kendisini ateşten koruyan bir kalkan olur” buyurmuşlardır.

Paylaştığımız ayet ve hadislerden anlaşılacağı üzere kurban paylaşmaktır. Kurban kardeşliktir, hiç bir hadiste veya ayeti kerimede yazmaz, kıyma çektirin dolaplara doldurun, kışın yersiniz yahut en güzel yerlerini kendinize ayırın artakalan kemikli yerlerini etrafınızda kesemeyenlere dağıtın diye.

Bugün uğradığım marketlerin hepsi buzdolabı poşetlerini yığmış, stok yapmış, bütün market ve kasapların camlarında yine aynı bilindik yazı “kıyma çekilir”. & “Her boy buzdolabı poşeti bulunur” beyaz eşya satanlarda derin dondurucularda kampanya gibi afişler.

Allah aşkına kurban etlerinizi mundar etmeyin, konu et yemekse zaten kurban kesenin hali vakti yerinde demektir alın kasaptan dilediğiniz gibi yiyin…

Bu vesile ile mübarek kurban bayramınızı tebrik eder, tüm İslam alemine hatırlar getirmesini temenni ederim.

KALIN SAĞLICAKLA

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.