Böyle festival olmaz. Kendileri çalıp, kendileri oynuyor! « Karabük Meydan Haber

Karabük Meydan Haber

Böyle festival olmaz. Kendileri çalıp, kendileri oynuyor!

Bu haber 11 Ağustos 2018 - 20:23 'de eklendi.

Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Şefik Dizdar, gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulunurken, festivali eleştirdi.

Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı’nın festival komitesi kapsamında dışında tutulduğunu ifade eden Kültür ve Turizm Vakfı başkanı Şefik Dizdar, toplantılara iştirak edemediklerini söyledi.

Bu yıl 19. kez düzenlenecek olan Altın Safran Film Festivalini eleştiren Dizdar, festivalle ilgili eleştiride bulundukları için devre dışı bırakıldıklarını iddia etti. Vakıf Başkanı Dizdar, “Biz belediyenin yapmakta olduğu festivalin son zamanlarda maksada hizmet etmediğinin farkına vardık. Bunu da söyledik. Bu şekilde bir belgesel film festivalin onun daha süreceğine inanmıyoruz. Safranbolu’ya hiçbir fayda sağlamıyor. Belgesel film festivalinden ne umuluyor, Safranbolu’ya ne bekleniyor, anlamak mümkün değil. Burası safranın ana vatanı. Safranla öne çıkmış, ismini o bitkiden almış bir şehir. Dolayısıyla o belgesellerin içinde mutlaka Safranbolu olursa, o zaman maksadına uygun olur. Ama Kanada’daki bir belgeselin Safranbolu’da değerlendirilmesi kime ne yarar sağlar. Bu işin ilk başlangıcında bir mevzu bulanamadığı için Safranbolulu olmayan ama bu tür organizasyonlardan maddi çıkar sağlamayı amaçlamış bir akademisyenin önerisi üzerine kurulmuş ve öyle devam ediyor. Son zamanlarda konu bile bulamıyorlar. Safranbolu ile hiç alakası olmayan işlerle konuşuluyor. Daha önce eski TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin Bey, belediye başkanını azarladı. Böyle garip bir şey olamaz. Böyle bir festival olamaz. Kimse gitmiyor, kendileri yapıyorlar, kendileri çalıyorlar, kendileri oynuyorlar. O parayı kendileri diledikleri gibi harcıyorlar, bir şeyler yapıyorlar. Safranbolulu bir tek kişinin ilgisini çekmiyor. Bizi de devre dışı bıraktılar tenkit ediyoruz diye. Sonuna kadar takip edeceğiz, böyle bir festival olamaz, onu protesto ediyoruz.” dedi.

Leyla Dizdar Kültür Merkeziyle de ilgili de açıklamada bulunan Dizdar, “Süratle yapmak için çalışıyoruz. Çalışmalar devam ediyor. Projeyi yapan elemanlar arasında bazı değişiklikler oldu. Projeyi yeni baştan yapar gibi yeniledik. Elektrik ve mekanik projeleri yeni baştan yapıldı. Bir sorun yok, inşallah gelecek sene açmış olacağız. Vakıf binamız birazcık gecikti. Kazdağlı meydanında mostralık bir bina. Oranın ilk giriş katı Turizm Bakanlığının danışma bürosu olacak. Onlara kiraya vereceğiz. Üst iki katı bizim vakıf olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz bölümler olacak. Resim sergisi veya el sanatları sergisi gibi sergiler yer alacak. Herkesin kolaylıkla ulaşabileceği bir yer.” dedi.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.