AYAKTA ALKIŞLANMAYI HAK EDEN ADAM ! « Karabük Meydan Haber

Karabük Meydan Haber

AYAKTA ALKIŞLANMAYI HAK EDEN ADAM !

Bu haber 11 Mart 2020 - 15:33 'de eklendi.

Malum bizleri az çok okuyup takip edenler bilirler geçtiğimiz ay yazdığımız bir köşe yazısında 2020 nin ne kadar musibetli geldiğinden bahsedip inşaallah ileri ki aylarda düzelir diye temennide bulunmuştuk.

Ne yazık ki bizimki sadece temenniden ibaret kaldı, 2020 aynı hızla önüne kattığını götürerek devam ediyor.

Bu musibetlerden en ciddi olanı Şubat ayında Çin in Wuhan kentinde ortaya çıkan corona ismi konulan gizemli bir virüs ün hızlıca ve ölümcül olarak yayılmasıydı.

Sağlık Bakanı Sayın Dr. Fahrettin Koca art arda gelen Elazığ depremi ve çığ felaketlerini çok iyi koordine etmiş yine sağlık teşkilatını aynı şekilde organize etmişti bunun neticesinde de olumsuzluklar minimum dereceye kadar indirgenmişti.

Dünyayı kasıp kavuran tabiri caizse ışık hızında ülkeden ülkeye yayılan korona virüsü ne karşı aldığı tedbirler taraflı tarafsız ülkeler bazında be iş siyasette herkesin takdirini kazandı. Hastalık vakası İran’ın kum şehrinde görüldüğünde onları arayıp kenti karantinaya almalarını tavsiye etti, karşı tedbir olarak da İran ile olan kara ve hava trafiğini kapattırdı.

Gece gündüz mesai harcayarak Sınır bölgelerine büyük izole edilmiş Sahra hastaneleri kurdurdu, neredeyse her gün yazılı ve görsel medyaya kullanarak halkı bilgilendirdi, yapılması veya yapılmaması gerekenler hakkında açıklamalar yaptı.

Henüz Avrupa ülkeleri işin ciddiyetini anlamamış hatta Amerika geçtiğimiz günlerde sınır kapıları ve hava alanlarına vücut ısısı ölçer termal kameralar koyup koymamayı düşünürken, Sağlık bakanı Fahrettin koca işin ciddiyetine binaen haftalar öncesinde bu uygulamaya geçmiş ülkemize hava yolu İLE gelen herkes bu termal kamera süzgecinden geçirilerek içeriye alınmıştı.

Bunun neticesinde Virüsün ülkeye girişi alınan ciddi önlemler neticesinde düne kadar mümkün olmamıştı bakan koca yaptığı basın toplantısında Bakanlıkta yaptığı basın toplantısında, Çin’in Wuhan kentinde 90 gün önce 12 Aralık 2019’da ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün başka pek çok ülkeye 1-2 hafta içinde bulaşmasına, ardından çok hızlı bir küresel yayılım göstermesine rağmen Türkiye’nin süreçte büyük bir başarı gösterdiğini söyledi.

Koca, Bakanlıkta yaptığı basın toplantısında, Çin’in Vuhan kentinde 90 gün önce 12 Aralık 2019’da ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün başka pek çok ülkeye 1-2 hafta içinde bulaşmasına, ardından çok hızlı bir küresel yayılım göstermesine rağmen Türkiye’nin süreçte büyük bir başarı gösterdiğini söyledi.

Koca, Türkiye’nin süreç boyunca bu olasılığa hazır olduğunu, yayılmayı önleyici tedbirler aldığını vurgulayarak, hastalığın ülkenin herhangi bir yerinde görülme ihtimaline karşı sağlık personeli ve hastane hazırlıklarının çok önceden bitirildiğini ifade etti. “YURT DIŞINA LÜTFEN ZORUNLU OLMADIKÇA ÇIKMAYALIM”

Bu süreçte yurt dışı ile doğrudan veya dolaylı temasların olası sonucunun bir örnekte ortaya çıktığını dile getiren Koca, şunları söyledi: Ayrıca alınacak tedbirler konuşmada değinerek ;”Yurt dışına lütfen zorunlu olmadıkça çıkmayalım. Bakanlığımızca bildirilen koronavirüsten korunma kurallarına mutlaka uyalım. Tedbirlerde anahtar kelimemiz 14’tür. Yurt dışından dönenler için 14 gün kuralı. Dönüşlerinde 14 gün kendilerini özellikle izole etmelerini istiyoruz. Aynı şekilde büyük çoğunluğumuzun koronavirüse karşı alacağı tedbirler için de anahtar kelimemiz yine 14’tür. Elleri tam hijyen sağlayacak şekilde yıkamaktan hangi durumda sağlık kuruluşuna başvurulacağına dek kurallar şeklinde her şey açıktır.” dedi.

Ne yazık ki neredeyse artık Her yıl bir salgın, bir mikrop veya bir virüs bekler hale geldik. Kuş gribi, domuz gribi, kene, sars, mers, ebola ve Asya gribi gibi uğradığı her yerde binlerce cana mal olan salgın hastalıklar.

Ülkemizde dün gece yarısına kadar görünmeyen virüs yine sağlık bakanı Sayın Koca nın gece yarısı düzenlemiş olduğu basın toplantısı İLE duyurduğu ilk vaka tespit edilmiş ve karantinaya alınmış, Tabiiki takdir Allah’tan bizlerde alınacak önlemler noktasında üzerimize düşenleri yapıp olabildiğince korunmamız lazım panik yapmamak ve kurallara uyarak olabilecek en az hasarla bu belayı defetmemiş gerekecek.

O halde ne yapıyoruz;

– Elimizi yıkıyoruz.

– Tokalaşmıyoruz.

– Yurtdışına çıkmıyoruz.

– Kolonya kullanıyoruz.

– Hijyene dikkat ediyoruz.

Corona denen illete karşı tedbirimizi alıyoruz.

RABBİM devletimizin, Milletimizin yar ve yardımcısı olsun. Bu vesile ile Sağlık bakanımız Sayın Fahrettin Koca’yı göstermiş olduğu olağanüstüsü çabalar ve vermiş olduğu mücadeleden dolayı tebrik ediyor şükranlarımı sunuyorum. Böyle çalışkan bir Sağlık bakanı Avrupa’da olsa Nobel tıp ödülüne layık görülürdü emin olun.

Bu günlerde geçecek elbet kurallara uyup sabırlı olalım.

 Kalın sağlıcakla…

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.